SEO Search Engine Optimization / Zoekmachineoptimalisatie

Hoe kom ik op de eerste pagina van Google of Bing? Hoe wordt ik als beste gevonden? Kan Concera zorgen dat mijn website bovenaan komt in de zoekmachines? Hoe snel staat mijn site bovenaan?
Het zijn de meest gehoorde vragen wanneer we een website voor een klant ontwikkelen. Vaak wordt deze vraag dan nog verduidelijkt met één specifiek woord, bijvoorbeeld ik wil gevonden worden op "Parfum", "Koophuis" of "Occasions". "Experts" zullen u mooie verhalen vertellen over hoe dit kan, maar laat u niet misleiden en houdt uw budget bij iedere expert heel goed in de gaten. SEO kan duizenden euro's per maand kosten, zeker als u dit gaat uitbesteden. 

SEO is niet voor iedereen een succesverhaal. En waarom? Heel eenvoudig, het is onmogelijk om in een wedstrijd van SEO allemaal op het hoogste podium te eindigen. Hoe groter het aantal concurrenten, hoe kleiner de kans dat je als eerste eindigt. Hoe algemener het onderwerp (keyword) hoe meer mensen er al een pagina, webshop of artikel voor online hebben staan. Google en Bing staan dus vaak al volg met links naar mogelijk duizenden sites en daar moet u als webmaster ineens op vooruit lopen terwijl u mogelijk al een ronde achter ligt. Toch is SEO geen fabel.

Gevonden worden op één woord is een utopie waarvan wij zeggen dat dit nagenoeg onmogelijk is, zonder dat er enorme budgetten voor vrij gemaakt worden. SEO is een spel, een continue analyse van de optimalisatie activiteiten van de concurrentie, zoekacties van gebruikers analyseren en het juist inschatten hoe men gevonden dient te worden. Natuurlijk is technische optimalisatie van belang ( kies een goed opgebouwde pagina en een logische structuur van de website ) maar zorg er meer voor dat de inhoud is afgestemd op de klant / bezoeker van de website. Optimalisatie van de inhoud van een website kan enorm tijdrovend en daardoor duur zijn, uiteindelijk is het dan de vraag, optimaliseren of gewoon AdWords kopen en betalen voor de bovenste positie.... wat is goedkoper? Wat heeft meer effect? Of moet het beide zodat op korte termijn direct verdiend kan worden en er op langere termijn een hogere ranking ontstaat?

JA, SEO Werkt.... als je uniek bent!
Middels deze pagina's willen we u helpen bij het behalen van de eerste plaats, wij kunnen dat niet garanderen en vinden het daarom ongepast met valse beloftes u een eerste plaats in het vooruitzicht te houden. Laten we vooropstellen, SEO bestaat, maar het is ondertussen onwerkelijk om te geloven dat dit allemaal eenvoudig en met lage kosten kan. SEO is tijdrovend en erg vaak erg complex. Wel geldt vaak, de aanhouder wint. Veel experts zullen echter snel resultaat willen laten zien en dat kan. Men kiest dan wat "vreemde" woorden die zo zeldzaam mogelijk zijn. Denk aan een woord als "zoekmachinepositieverbetering". Op deze manier zullen experts u snel boven aan krijgen. De grote vraag echter, zult u er ook ooit op gezocht en gevonden worden?

Kijk maar op deze link: https://www.google.nl/search?q=Zoekmachinepositieverbetering

Maar ook unieke combinaties werken goed, zoals zoeken op de term "tolk Coentunnels": https://www.google.nl/search?q=tolk coentunnels . Dit artikel is ooit geschreven omdat wij software hebben ontwikkelt voor het vertalen van verschillende dataprotocollen in de nieuwe Coentunnels. De combinatie Tolk en Coentunnel, dat is natuurlijk vrij uniek en waarschijnlijk zelfs uniek in de wereld. Zo werkt Search Engine Optimization, zoek unieke woorden of combinaties zodat als men daar opzoekt, jij bovenaan staat.


SEO Artikelen
SEO Boeken