Concera AINO End Of Life

Concera stopt met de implementatie en doorontwikkeling van het AINO CMS systeem. Het systeem zal nog wel worden onderhouden waar nodig, maar er worden geen nieuwe functionaliteiten meer toegevoegd. Voor klanten die afhankelijk zijn van het Aino systeem leveren wij nog steeds support en zullen aanpassingen op verzoek mogelijk blijven.

Tijd van komen en een tijd van gaan....

Op een fraaie lente dag ergens in 2005 is ooit samen met een klant van Concera de basis gelegd voor Aino. Een CMS systeem dat de mogelijkheid moest bieden een alleskunner te zijn. Onze focus lag op de vrijheid voor de ontweper, de flexibiliteit en de mogelijkheid om het systeem aan alle kanten klantspecifiek in te richten. Geen standaarden en geen vaste stramienen zoals dit destijds bij de meeste Open Source systemen aan de orde was. Dit bleek een mooi uitgangspunt voor een aantal fraaie projecten met enkele grote webshops als kers op de taart.

Maar de wereld veranderd en maatwerk werd een aangelegenheid voor grotere bedrijven. Het willen onderscheiden verdween. De MKB-er neemt onderscheid zich tegenwooridig anders en een webshop of website is een eenvoudige presentatie geworden van kernwoorden en foto's. Single Page websites zijn hot. Een website is een wegwerp product geworden riep iemand enkele maanden geleden en met verbasing moeten we concluderen dat dit meer werkelijkheid is geworden dan we hadden kunnen bedenken. Aino is een maatwerk systeem dat niet meer past in de huidige markt voor de ontwikkeling van websites en webshops voor het MKB. Het is tijd voor een nieuwe richting waarin Concera al enige tijd vaart; industrie, intercom & security.


Aino is End of Life.

Aino zal vanaf 1 januarie 2017 niet langer doorontwikkeld worden. Het systeem blijft "as it is". Waar nodig zullen wij patches uitbrengen maar er zullen geen nieuwe projecten meer gestart worden op basis van het Aino CMS systeem. Voor klanten die afhankelijk zijn van het Aino systeem leveren wij nog steeds support en zullen aanpassingen op verzoek mogelijk blijven. Bestaande klanten zullen dus online blijven, maar wij adviseren onze Aino gebruikers via deze weg wel ten zeerste om na te denken over de toekomst en een visie waarbij waarbij Aino geen onderdeel meer zal zijn van de online presence. Vanaf 1 januari 2018 beëindigen wij de support op Aino en zullen de klanten die gebruik maken van Aino omzetten van Aino hosting naar een standaard of business hosting afhankelijk van wat gepast is. Uiteraard zullen wij u wel gewoon blijven supporten en zorgen dat uw website online blijft.

De toekomst start vandaag!

Concera is van huis uit een industriëel automatiseerder en heeft zich in de afgelopen jaren naast webdevopment bewezen in fabrieken, bij installateurs, bij machinebouwers, maar ook bij intercom & security leveranciers. Deze markt is uitdagend en spannend en met onze ervaringen op het gebied van web-/cloud technieken nog vol mogelijkheden. In deze markt is het voor Concera nog mogelijk om met hart en ziel complexere maatwerksoftware te ontwikkelen en met haar klanten een lange relatie aan te gaan om tot een ambitieus en mooi eindresultaat te komen. Concera gaat voor de toekomst en hier is Aino helaas geen onderdeel meer van maar er wordt druk gewerkt aan een nieuwe open API platform onder de naam CoCoS waar we alle disciplines laten samenkomen. Zodra het mogelij is zullen we u informeren over de toepassingen van dit systeem als mede houden we u met nieuws op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen en projecten bij Concera.