SEO Search Engine Optimization; Ik wil op nummer één staan!

Hoe kom ik op de eerste pagina van Google, Bing of andere zoekmachine terecht? Hoe wordt ik als beste gevonden? Kunnen jullie als Concera dat even voor ons regelen?

SEO (Search Engine Optimization)..... werkt dat echt?
Het is de meest gehoorde vraag wanneer we een website voor een klant ontwikkelen; "Kunnen jullie zorgen dat we bovenaan komen in de zoekmachines?". Vaak wordt deze vraag dan nog verduidelijkt met één specifiek woord, bijvoorbeeld als ik zoek op "Parfum", "Koophuis" of "Occasions". Natuurlijk kunnen we zoals vele SEO bureaus roepen dat we dit prima voor elkaar kunnen krijgen, maar dat kost heel veel geld en/of heel veel tijd. Het is onmogelijk om in een wedstrijd van SEO allemaal op het hoogste podium te eindigen. Hoe groter het aantal concurrenten, hoe kleiner de kans dat je als eerste eindigt. En daarbij komt ook dat Google en Bing mogelijk al een hele waslijst aan links in de zoekmachines hebben staan, voordat iemand een nieuwe shop neemt. Een lijst van concurrenten die tientallen pagina's lang is.

Gevonden worden op één woord is een utopie waarvan wij zeggen dat dit nagenoeg onmogelijk is, zonder dat er enorme budgetten voor vrij gemaakt worden. SEO is een spel, een continue analyse van de optimalisatie activiteiten van de concurrentie, zoekacties van gebruikers analyseren en het juist inschatten hoe men gevonden dient te worden. Natuurlijk is technische optimalisatie van belang ( kies een goed opgebouwde pagina en een logische structuur van de website ) maar zorg er meer voor dat de inhoud is afgestemd op de klant / bezoeker van de website. Optimalisatie van de inhoud van een website kan enorm tijdrovend en daardoor duur zijn, uiteindelijk is het dan de vraag, optimaliseren of gewoon AdWords kopen en betalen voor de bovenste positie.... wat is goedkoper? Wat heeft meer effect? Of moet het beide zodat op korte termijn direct verdiend kan worden en er op langere termijn een hogere ranking ontstaat?

JA, SEO Werkt! Een beetje.
Dit artikel is geschreven om te helpen bij het zoeken naar de waarheid achter SEO. Laten we vooropstellen, SEO bestaat, maar het is ondertussen onwerkelijk om te geloven dat dit allemaal eenvoudig en met lage kosten kan. SEO is tijdrovend en erg vaak erg complex. Wel geldt vaak, de aanhouder wint. Veel experts zullen echter snel resultaat willen laten zien en dat kan. Men kiest dan wat "vreemde" woorden die zo zeldzaam mogelijk zijn. Denk aan een woord als "zoekmachinepositieverbetering". Op deze manier zullen experts u snel boven aan krijgen. De grote vraag echter, zult u er ook ooit op gezocht en gevonden worden?

Kijk maar op deze link: https://www.google.nl/search?q=Zoekmachinepositieverbetering

Maar ook unieke combinaties werken goed, zoals zoeken op de term "tolk Coentunnels": https://www.google.nl/search?q=tolk coentunnels . Dit artikel is ooit geschreven omdat wij software hebben ontwikkelt voor het vertalen van verschillende dataprotocollen in de nieuwe Coentunnels. De combinatie Tolk en Coentunnel, dat is natuurlijk vrij uniek en waarschijnlijk zelfs uniek in de wereld. Zo werkt Search Engine Optimization, zoek unieke woorden of combinaties zodat als men daar opzoekt, jij bovenaan staat.


Artikelen
Hieronder een list met artikelen die wij interessant vinden en waar je je voordeel uit kan halen met zoekmachine optimalisatie. Mocht u advies nodig hebben, wij zullen altijd voor u klaar staan.

Als eerste maar gelijk in huis vallen met de regels zoals Google deze heeft opgesteld. Zo moet SEO werken volgens de maker van de meest populaire zoekmachine van Nederland en Europa.
http://static.googleusercontent.com/media/www.google.nl/nl/nl/intl/nl/webmasters/docs/search-engine-optimization-starter-guide-nl.pdf

Gevonden worden op korte worden is vreselijk ingewikkeld, daarom is het ook interessant om goed gevonden te worden op lange zoektermen. Long Tail Keywords noemen ze dat.
http://neilpatel.com/2015/03/26/how-to-generate-20000-monthly-search-visitors-through-long-tail-traffic/

Gewoon ouderwets in een boek bladeren en lezen over SEO (zoekmachineoptimalisatie). "Vergeet alles wat u van SEO weet", zo begint dit boek. Dit boek illustreert mooi hoe SEO een enorme investering en tijdrovende onderneming is. Kijk naar uw concurrenten, imiteer en verbeter is eigenlijk de boodschap waarmee dit boek begint. Of het werkt? Dat zal u helaas zelf moeten ondervinden.
http://www.bol.com/nl/p/outsmarting-google/1001004010729398/Werkt de expert bij u wel?
Heeft u echt positieve ervaringen met een SEO expert en is uw webshop daardoor beland in de twinkel top 100 lijsten? Laat het ons weten, wij zijn zeer geïnteresseerd in een echte experts die waarmaken wat ze beloven. Onze klanten staan te popelen om met echt SEO experts aan het werk te gaan!