Actuele meldingen

[ OK ] 01/10/2021 - 06:30u  :: Storing netwerk (opgelost)
De dienstverlening is weer helemaal up & running. De oorzaak lag uiteindelijk in een foute firmware update van de hardware die automatisch was uitgevoerd door de leverancier. De firmware update is ongedaan gemaakt waarna alle diensten weer beschikbaar waren. Er wordt om toelichting gevraagd bij de router-leverancier m.b.t. hoe dit heeft kunnen gebeuren. De nieuwe router van de connectivity leverancier is in ons netwerk geplaatst en staat in cold standby om eventueel bij nieuwe problemen direct te kunnen gebruiken. 

[ i ] 01/10/2021 - 05:45u :: Storing netwerk (update)
De backup router geeft vergelijkbare problemen. De connectivity leverancier heeft nieuwe hardware ter beschikking gesteld en deze wordt met spoed gehaald. Ondertussen zoeken we verder naar een oorzaak van de verstoring door de huidige hardware.

[ i ] 01/10/2021 - 04:57u :: Storing netwerk (update)
Een engineer van ons is naar locatie gegaan om de problemen in het netwerk op te lossen. De router is een aantal keren op diverse manieren herstarten maar geeft toch steeds weer problemen. We gaan handmatig omschakelen naar de bijbehorende backup router.

[ i ] 01/10/2021 - 3:39u :: Storing netwerk (update)
De router maakt fouten in het opbouwen van de verbindingen, We onderzoeken de oorzaak.

[ ! ] 01/10/2021 - 03:25u  :: Storing netwerk (signaleringsmoment)
Om 3:32 is een probleem ontstaan in één van onze routers waarbij de uplink onstabiel werd waardoor de diensten deels niet beschikbaar waren.

----------

[ OK ] 18/12/2019 - 17:47u  :: Storing hosting platform S26 opgelost.

Na het maken van een backup is het systeem geforceerd afgesloten en herstart. De herconfiguratie is opnieuw uitgevoerd en dit keer succesvol. Het systeem is vervolgens opgestart en draait weer goed. Wij zullen de situatie nog even goed monitoren. Bij problemen kunt u een support-aanvraag doen via de gebruikelijke contactgegevens.

[ i ] 18/12/2019 - 17:18u  :: Storing hosting platform S26
We zijn op dit moment een restore van de server aan het voorbereiden om in een worst-case scenario de server opnieuw op te bouwen. Er wordt hard gewerkt het platform weer online te brengen. De voorbereidingen van de restore gaan c.a. 1 uur in beslag nemen. 

[ i ] 18/12/2019 - 17:06u  :: Storing hosting platform S26
De automatische herconfiguratie duurt langer dan verwacht. We zullen helaas moeten afwachten tot alles voltooid is en het systeem vanzelf uit de herconfiguratie-status komt.

[ ! ] 18/12/2019 - 16:13u  :: Storing hosting platform S26

Bij routine werkzaamheden aan één van onze virtuele hosting platformen is een verstoring van het netwerk verkeer ontstaan. Het virtualisatieplatform is op dit moment nog bezig met herconfiguratie van de virtuele omgeving en dit zullen we moeten afwachten. Wij verwachten een downtime van c.a. 45 minuten. De herconfiguratie was nodig om nieuwe backup-systemen in een nieuwe redundante netwerkconfiguratie beschikbaar te kunnen maken voor de hosting omgevingen.

----------


[ OK ] 16/12/2019 - 11:29u  :: Storing opgelost

Er was een probleem opgetreden in één van de kabels van het netwerk. Het omschakelen van switches heeft naar vermoeden niet gewerkt omdat de kabel mogelijk wel nog als "verbonden" gezien werd op de switches.

[ i ] 16/12/2019 - 09:06u  :: Storing netwerk
Het probleem is opgelost door verkeer om te leiden. Er is een engineer onderweg naar het datacentrum om het probleem te onderzoeken.

[ i ] 16/12/2019 - 08:11u  :: Storing netwerk

Wij hebben het probleem kunnen localiseren tot één bepaalde netwerk-poort op een switch. Iemand is onderweg naar het datacentrum voor verder onderzoek. Ondertussen proberen we het probleem op afstand met aanpassingen van routes van het dataverkeer te omzeilen.

[ ! ] 16/12/2019 - 07:13u  :: Storing netwerk

Wij ondervinden op dit moment problemen bij de verbindingen naar diverse servers binnen ons netwerk. Er wordt door onze technici onderzoek gedaan naar de oorzaak van het probleem.

----------


[ OK ] 01/10/2019 - 10:58u  :: Storing opgelost

Na adequaat ingrijpen van onze specialisten zijn de storingen verholpen. Er is netwerk apparatuur vervangen. Om problemen te verkomen is op één VPS platform caching uitgeschakeld zodat eerst onderzoek kan worden verricht naar de oorzaak. Mocht u nog problemen ondervinden dan kunt u  ons ook weer per mail en/of telefonisch bereiken. Excuses voor het ongemak.

[ i ] 01/10/2019 - 10:30u  :: Storing netwerk

Het probleem bleek naast een probleem met één van onze wan switches ook een corrupte cache-array te zijn van één van onze virtualisatie platforms. Of deze twee problemen een relatie hebben zal verder worden onderzocht. Er worden op dit moment systemen opnieuw gestart tot alles weer online is.

[ ! ] 01/10/2019 - 08:51u  :: Storing netwerk
Op dit moment ondervinden wij problemen op een deel van het netwerk.. Eén van onze WAN switches is vastgelopen en de failover naar de backup switch is niet succesvol verlopen. Een aantal systemen zijn hierdoor slecht of niet bereikbaar. Er wordt op dit moment gewerkt om alles op vervangende hardware over te zetten. Via deze website houden we u op de hoogte. Omdat ook onze mailserver en telefonie getroffen zijn kunnen wij op dit moment alleen via de website communiceren. U kunt wel een bericht achter laten bij onze telefoniservice maar wij ontvangen deze berichten pas nadat de storing is opgelost. WIj zullen u terugbellen als u hiervoor een verzoek heeft achtergelaten.

----------


[ OK ] 15/03/2019 - 03:33u  :: Storing opgelost

Er was een coreswitch defect waarbij een fail-over niet heeft gewerkt naar de 2e switch. Om herhaling te voorkomen is besloten om z.s.m. 2 nieuwe core WAN switches te plaatsen. 

[ i ] 15/01/2019 - 02:18u  :: Storing netwerk
De storing lijkt z'n oorzaak te hebben in 1 core WAN switchs. Het probleem kan niet op afstand worden opgelost. Op dit moment gaat er een technician naar het datacentrum onderweg met vervangende hardware..  

[ ! ] 16/03/2019 - 01:01u  :: Storing netwerk

Op dit moment ondervinden wij problemen op een deel van het netwerk. Een aantal systemen zijn hierdoor slecht of niet bereikbaar.


----------

[ OK ] 05/01/2018 - 11:18u  :: Storing PLESK opgelost
De storingen op PLESK zijn opgelost. Uiteindelijk is gekozen voor een upgrade van alle systemen om het probleem te verhelpen omdat de door PLESK geboden oplossingen helaas geen succes hadden. En verder onderzoek vonden wij niet gepast voor de klanten die mogelijk hinder ondervinden van de storing en is daarom niet uitgevoerd. Alle systemen werken weer naar behoren. Indien u problemen ondervind verzoeken wij u om zo spoedig mogelijk contact op te nemen met Concera.

[ i ] 03/01/2018 - 22:48u  :: Storing PLESK
De offline gehaalde server (s25) is weer live gezet en er kan weer van de websites en mail gebruik gemaakt worden. De backup van de server wordt onderzocht.

[ i ] 03/01/2018 - 22:09u:: Storing PLESK

Op één van onze webservers is nog een storing actief in het PLESK systeem. Op dit moment is de server tijdelijk offline gehaald om een volledige backup te maken voor verder onderzoek. Zodra de backup gereed is zal de server weer live gaan. De downtime zal naar verwachting c.a. 45 minuten bedragen.

----------


[ OK ] 03/01/2018 - 22:09u  :: Storing PLESK

Een Pleskomgeving is weer beschikbaar. Het gaat om de pleskomgeving op S24. Plesk is gemigreerd naar de laatste versie en herstelt. Alles werkt weer naar behoren. . 

[ ! ] 03/01/2018 - 14:49u  :: Storing PLESK

Op dit moment ondervinden wij problemen met het PLESK beheer systeem op 2 nodes van ons hosting systeem. Het is hierdoor mogelijk dat u op dit moment geen beheer kan voeren op uw hostingaccount. Diensten als web, mail en DNS blijven op dit moment gewoon beschikbaar. Er wordt naar een oplossing gezocht.

----------


[ OK ] 02/12/2017 - 10:52u  :: Storing SSL certificaten voor mailserver opgelost.

Op dit moment is het probleem voor het automatisch bijwerken en installeren van beveiligingscertificaten op de email-servers weer herstelt. Er wordt nog getest met de nieuwe applicatie om te zorgen dat we in de toekomst bij een probleem eerder op de hoogte zijn zodat problemen met het ophalen van de mail worden voorkomen. Het probleem met de ssl-certificaten zijn alleen opgetreden met Apple productie omdat deze systemen een verouderd certificaat niet kunnen afhandelen. Ondanks dat een verouderd certificaat dezelfde bescherming biedt, is vooral iOS niet in staat om de verbinding opnieuw op te bouwen. Helaas is er voor zover wij konden achterhalen geen intentie bij Apple om dit probleem te verhelpen. Wij zullen in ieder geval het automatisch vernieuwen van certificaten voor email in de komende periode extra in de gaten houden. Onze excuses voor het ongemak.

[ ! ] 01/12/2017 - 14:22u  :: Storing SSL certificaten voor email.

Door een fout bij het automatisch installeren van vernieuwde beveiligingscertificaten op de mail zijn de afgelopen dagen enkele meldingen binnengekomen. Daar waar het eerst om incidenten leek te gaan nam het aantal toch steeds verder toe. Na onderzoek is gebleken dat er een probleem optreedt bij het automatisch vernieuwen en installeren van een beveiligingscertificaat voor beveiliging van de communicatie tussen mailserver en mailclient. Er wordt op dit moment naar een oplossing gezocht.

[info] 1/12/2016 :: Continuering hostingdiensten DaFruit

Da Fruit is per 12 september 2016 gestopt als Full Service reclame bureau. Het bedrijf is opgesplitst en overgedragen aan gespecialiseerde bedrijven. Marlon van Twillert heeft Concera gevraagd of zij alle webdiensten en hosting van Da Fruit willen continueren. Wij beschouwen dit als een eervolle taak en zijn de klanten graag van dienst. Vanaf heden zal Concera uw hostingaccount aanbieden, zorgdragen voor de techniek, service en facturatie. De hostingdiensten van Da Fruit worden sinds dit jaar al door Concera onderhouden en zijn grotendeels al naar een up-to-date hostingplatform van Concera gemigreerd. Deze migratie had/heeft betrekking op alle online diensten die u door Da Fruit geleverd kreeg. De kosten voor de online diensten zullen gelijk blijven of lager worden, dit is afhankelijk van het type dienst en service die door u wordt afgenomen. Natuurlijk is het ook mogelijk om een ander type hosting af te nemen. Kijk voor meer informatie op hosting pagina. Klik hier om naar de hostingpagina te gaan.

LET OP!! Indien u uw domein in eigen beheer heeft ontvangt u een verzoek tot wijziging van één of meerdere ip-adressen. Deze wijziging moet binnen 48 uur zijn doorgevoerd. 48 uur na het verzoek tot wijzigen wordt nog 2 dagen parallelle hosting geleverd wat inhoud dat de oude en nieuwe omgeving naast elkaar draaien. 4 dagen na het verzoek wordt de oude omgeving gestaakt. Zorg voor een tijdige wijziging van uw DNS record en voorkom problemen met uw email en/of website. Gezien het feit dat hardware komt te vervallen is het voor ons na 2 januari 2017 niet meer mogelijk om parallel bedrijf aan te bieden en gaan online diensten waarvan het ip-adres niet is gewijzigd offline. 

----------


[ OK ] 24/10/2016 - 13:31u  :: Plesk bug opgelost.
Plesk heeft meegekeken op de servers en een mogelijke oorzaak achterhaald. Er zijn wijzigingen gedaan die nu door ons worden gemonitord op de juiste werking. Middels scripting hebben we een workaround toegevoegd zodat de downtime a.g.v. de bug minimaal is. Informatie over de bug is te vinden op de plesk nowledgebase onder nummer 128431

[ ! ] 24/10/2016 - 10:31u  :: Storing door fout in Plesk.
Door een bug in het Plesk systeem waarvan wij gebruik maken om klanten het beheer over de eigen hosting te kunnen laten voeren ervaren wij op dit moment een storing op één van onze servers. Er wordt in samenwerking met Plesk gekeken naar een oplossing.


----------

[ OK ] 03/10/2016 - 21:12u  :: Storing hostingplatform S25 opgelost.
Het systeem is herstelt en stabiel. Mocht u nog problemen ondervinden dan verzoeken wij u om deze te melden. De server die de storing gaf is in eerste instantie hersteld met een backup. Helaas had dit niet het gewenste effect. Ook de nodige herstelwerkzaamheden mochten geen effect hebben. Uiteindelijk is besloten om een nieuwe server te installeren en te zorgen dat zo snel mogelijk alle websites weer online konden. Alle domeinen zijn gemigreerd en/of backups zijn gerestored. De oorzaak van het probleem zat 'm in de Plesk beheer omgeving. Deze crashte na het aanmaken van een domein waarna de server stap voor stap de domeinen offline haalde. Hersteltools en -functionaliteiten binnen Plesk waren helaas niet in staat om de problemen te herstellen. Mocht u vragen hebben aangaande de opgetreden storing dan kunt u ons telefonisch bereiken op 078-6209830 of contact opnemen per mail met onze support afdeling.

[ INFO ] 03/10/2016 - 19:21u  :: Storing hostingplatform S25.

Alle websites zijn weer online. Op dit moment controleren wij de hostingaccounts steekproefgewijs om de werking van het systeem te controleren.

[ !i ] 03/10/2016 - 17:44u  :: Storing hostingplatform S25.

Op dit moment komen stap voor stap weer websites online. We proberen het herstel proces te bespoedigen zodat we zo snel mogelijk weer volledig online zijn.

[ !i ] 03/10/2016 - 16:51u  :: Storing hostingplatform S25.
Op dit moment is het hosting platform hersteld als nieuwe server. De oude omgeving zal vanaf nu offline gaan en er alle backups worden op de nieuwe server live gezet. Dit hele proces kan nog enkele uren duren.

[ ! ] 03/10/2016 - 14:16u  :: Storing hostingplatform S25.
Door een storing op één van onze hostingplatforms zijn websites niet meer bereikbaar. Er wordt een 404 melding afgegeven. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing. We verwachten dat we nog enkele uren nodig hebben om het probleem op te lossen.

----------


 [ ! ] 08/09/2016 - 15:50u  :: Telefonische bereikbaarheid weer normaal.
De storing met de telefonische bereikbaarheid is opgelost. Mocht u in de afgelopen 24 uur ons niet hebben kunnen bereiken dan is dat nu weer mogelijk en wij verzoeken u dan ook om eventueel alsnog contact op te nemen of een email te sturen aan onze support afdeling.

[ ! ] 07/09/2016 - 14:45u  :: Telefonische bereikbaarheid verstoord.

Door een verstoring van de verbinding tussen Concera en de telefoonleveranciers, zijn wij niet tot slecht bereikbaar. We zijn afhankelijk van derden om het probleem op te lossen.

[ i ] 19/08/2016 - 22:00u - 1/09/2016 - 00:00u :: Migratie Concera Hosting platforms.
De op 18/07/2016 gestarte migratie-werkzaamheden worden voortgezet omdat deze niet binnen de gestelde termijn konden worden voltooid a.g.v. de gekozen en te hanteren procedures. Er is gekozen voor een stap voor stap migratie in plaats van een software update om de overlast te beperken en problemen achteraf met verouderde websites tot een minimum te beperken. Mocht u problemen ondervinden dan kunt u via het contactformulier ons op de hoogte brengen. Tevens kunt u het storingsnummer van Concera bereiken indien u hiervan op de hoogte bent gebracht.

----------


[ok] 21/08/2016 - 14:50u :: Foutmelding op webpagina

De problemen m.b.t. het niet (goed) weergeven van webpagina's op één van onze servers is verholpen. Het probleem heeft zich tijdens automatische handelingen van de server geopenbaard en zal de komende dagen verder worden onderzocht. Waar nodig en mogelijk zullen maatregelen worden genomen. Klanten worden waar nodig individueel geïnformeerd.

[ ! ] 21/08/2016 - 14:31 :: Foutmelding op webpagina
Melding van foutieve weergave van webpagina's (Bad Gateway) 

[info] 18/07/2016 - 22:00u - 1/08/2016 - 00:00u :: Migratie Concera Hosting platforms.
Concera in de nacht van 18 op 19 juli met de migratie van diverse hostingplatforms. Het gaat hier om een nieuwe installatie van het volledig besturingssysteem, beheersysteem en alle nodige softwarepakketten. Er is gekozen voor een stap voor stap migratie in plaats van een software update om de overlast te beperken en problemen achteraf met verouderde websites tot een minimum te beperken. Mocht u problemen ondervinden dan kunt u via het contactformulier ons op de hoogte brengen. Tevens kunt u het storingsnummer van Concera bereiken indien u hiervan op de hoogte bent gebracht.

----------


[ok] 14/07/2016 - 02:59u :: Onderbrekingen van de diensten - opgelost.

De problemen met het virtualisatie platform zijn verholpen en alle diensten zijn weer beschikbaar. U ontvangt nog een email met instructies wanneer uw website een nieuw ip-adres heeft gekregen en wij niet het beheer van uw domein voeren.

[ ! ] 13/07/2016 - 21:31 :: Onderbrekingen van de diensten.
Door een incident bij een routine migratie van één van onze VPS platformen is een probleem ontstaan met de beschikbaarheid. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing. Via deze pagina houden wij u op de hoogte. Uw website kan hinder ondervinden van de werkzaamheden en periodiek offline gaan.

----------


[ok] 08/06/2015 - 16:15u :: Storing webserver - opgelost

Het probleem aan de webserver is verholpen en het systeem werkt weer naar behoren. De oorzaak lag in een gehackt WordPress systeem. Indien mogelijk proberen wij de oorzaak te achterhalen. Wij adviseren alle WordPress gebruikers wederom stellig om voldoende maatregelen te nemen om hackers buiten de deur te houden. Bij aanhoudende problemen met een open source systeem ( WordPress, Joomla, Drupal, Magento enz ) zijn wij genoodzaakt de betreffende website zonder vooraankondiging per direct offline te nemen alsmede herstel- en onderzoekskosten aan de eigenaar van de website in rekening te brengen.

[ ! ] 08/06/2015 - 14:38 :: Problemen met websites.

Op één van onze servers is een storing aan de apache webservice. Hierdoor worden websites niet meer getoond. Er wordt op dit moment gezocht naar een oplossing. De verwachting is dat het problemen enkele uren kan gaan duren. Via deze pagina houden we u op de hoogte.

[ i ] 30/01/2015 - 23:37 :: Systeemonderhoud

Het onderhoudswerk is voorbij en alle systemen zijn weer beschikbaar. De downtime voor één van de servers is langer geweest in verband met de controle van een raid-controller.

[ i ] 30/01/2015 - 22:30 :: Systeemonderhoud
In verband met onderhoud van 22:30 t/m 0:00 zullen onze servers kortstondig onbereikbaar zijn. In deze periode verwachten wij een korte onderbreking van de dienstverlening van c.a. 10 minuten.

[ i ] 12/08/2014 - 11:45 :: Verstoring netwerkverkeer - update
Een groot deel van het internetverkeer lijkt weer z'n normale weg te vinden. Er zijn echter nog verstoringen waardoor ook grote partijen zoals bijvoorbeeld telegraaf.nl nog steeds hinder ondervinden in hun bereikbaarheid.
 
[ i ] 12/08/2014 - 10:58 :: Verstoring netwerkverkeer - update
De oorzaak van de internet storing lijkt zijn oorspong te vinden in Cisco routers met een bug. Patches zijn beschikbaar en er wordt onderhoud gepleegd.

[ ! ] 12/08/2014 - 10:00u :: Verstoring netwerkverkeer

Op dit moment is er een grootschalige internetstoring gaande waardoor uw online diensten, website of mail niet of moeilijk bereikbaar zijn. De bereikbaarheid is afhankelijk van de provider. Onze servers zijn voor mensen zonder problemen gewoon bereikbaar en online.


[info] 1/10/2013 - 0:00u :: Migratie Concera Hosting platforms voltooid.
Alle hostingdiensten van Concera zijn vanaf 1 oktober 2013 onder gebracht op nieuwe servers. De nieuwe servers bieden meer kracht, meer opslagcapaciteit en meer backup diensten. De servers zijn dicht bij huis geplaatst in het datacentrum Dataplace (http://www.dataplace.eu/). Op deze manier kunnen wij minimale responstijden garanderen bij storingen die niet remote kunnen worden opgelost. Daarnaast is het hypermoderne datacentrum voorzien van alle laatste technieken op het gebied van energiebesparing, beveiliging en noodstroom. 

[info] 21/08/2013 - 08:00u :: Migratie Concera Hosting platforms.

Concera start vandaag met de migratie van een groot deel van haar hosting-servers naar nieuwe systemen. De nieuwe servers zijn sneller, staan in een hitech en groen datacentrum met geavanceerde beveiliging en bieden Concera de mogelijkheid om een nog stabielere hostingomgeving te realiseren en websites met persoonsgegevens beter te beveiligen. Tijdens de migratie proberen wij de downtime tot nihil te bepereken. Mocht u toch problemen ondervinden in de periode van 21/08/2013 t/m 30/08/2013 dan verzoeken wij u dit zo spoedig mogelijk te melden zodat wij actie kunnen ondernemen.


----------

 [ok] 31/05/2013 - 18:48u :: Vertraging webserver - opgelost
Op dit moment zijn de problemen met de mailserver beheersbaar en onder controle. Door diverse DNS wijzigingen kunnen er nog problemen optreden met inloggen op de mailserver wanneer u als host blauw.concera.com gebruikt. Wij raden u aan om als mailhost de mailserver van uw domein te gebruiken. Bijvoorbeeld mail.uwdomein.nl 

[ i ] 31/05/2013 - 18:06u :: Vertraging mailserver - update

Op dit moment is het niet mogelijk voor Concera om tijdig uw mail te ontvangen door de storing op de mailserver. Wij zullen zo spoedig mogelijk reageren op uw email. 

[ i ] 31/05/2013 - 16:25u :: Vertraging mailserver - update
De storing op de mailserver wordt veroorzaakt door een enorme overvloed aan email. De verwerking van deze email's neem veel tijd en server-kracht in beslag. Wij proberen de overlast tot een minimum te beperken.

[ ! ] 31/05/2013 - 13:15u :: Vertraging mailserver

Op dit moment ondervinden wij hinder van een enorme hoeveelheid te verwerken email op één van onze mailservers. Hierdoor kunt uw mail vertraagd binnen komen. Er wordt een oplossing gezocht voor het probleem.

----------


[ok] 24/04/2013 - 12:35u :: Storing webserver - opgelost

Het probleem aan de webserver is verholpen en het systeem werkt weer naar behoren.

[ i ] 24/04/2013 - 12:15u :: Storing webserver - update
Het probleem is gemeld aan engineers in het datacentrum waar op dit moment gewerkt wordt aan een oplossing.

[ ! ] 24/04/2013 - 12:09u :: Storing webserver
Op dit moment ondervinden wij een storing aan één van onze webservers.Via deze pagina houden wij u op de hoogte van het verloop van de storing.